• Data Science

Data Science kursları və izləməli olduğunuz bloqlar

Data Science kursları və izləməli olduğunuz bloqlar

İnformasiya əsrində data science müxtəlif sənayelərdə innovasiyaları və qərarların qəbulunu idarə edən əsas sahə kimi ortaya çıxdı. Yeniliklərdən xəbərdar olmaq istəyən təcrübəli data scientist və ya sadəcə maraqlanan biri olmağınızdan asılı olmayaraq, bloqlar və onlayn kurslar şəklində zəngin resurslar mövcuddur. Yerli bazarda a data science sahəsinə olan marağın artması səbəbindən get gedə data science kursları artmağa başlayır. Bu bloq yazısında biz sizə ilk addımları atmağa və ya data science dünyasına səyahətinizi davam etdirməyə kömək edən ən yaxşı data science kursları və bloqlarını paylaşacağıq.

Data Science kursları: Onlayn şəkildə öyrənin

Coursera: Ən yaxşı universitet və institutlardan kurslar təklif edən Coursera, Andrew Ng tərəfindən məşhur "Maşın Öyrənmə" də daxil olmaqla geniş məlumat elmi kursları təqdim edir.

edX: Coursera kimi, edX yüksək keyfiyyətli kurslar təqdim etmək üçün universitetlərlə tərəfdaşlıq edir. UC Berkeley tərəfindən "Data Science MicroMasters Proqramı" ilə tanış olun.

Udemy: Çeviklik və sərfəli qiymətə can atanlar üçün Udemy əsas səviyyələrdən qabaqcıl səviyyələrə qədər çoxlu məlumat elmi kursları təklif edir.

DataCamp: İnteraktiv kodlaşdırma problemləri ilə DataCamp Python və R kimi məlumat elmini və proqramlaşdırma dillərini öyrənmək üçün əla platformadır.

fast.ai: Əgər dərin öyrənmə və AI maraqlarınızdırsa, fast.ai geniş ilkin şərtlər tələb etməyən pulsuz dərin öyrənmə kursu təklif edir.

Data Science bloqları:

Towards Data Science - Bu bloq data science, machine learning və süni intellektə dair məqalələr, dərsliklər və nümunə araşdırmalarından ibarət xəzinədir. Bloqda müxtəlif müəlliflərə mövcuddur və həm yeni başlayanlar üçün əlverişli, həm də mütəxəssislər üçün qabaqcıl mövzuları əhatə edir.

Data Science Central: Bu bloq data elmində ən son tendensiyalar, qabaqcıl təcrübələr və sənaye xəbərləri haqqında fikirlər, yazılar təklif edir.

Kaggle Blog: Kaggle data scientist olmaq istəyənlər üçün mərkəzdir. Siz müsabiqələr, verilənlər bazası məlumatları və data science layihələri haqqında çoxlu məlumat tapa bilərsiniz.

Simply Statistics: Üç professor tərəfindən idarə olunan bu bloq statistika dünyasına və onun data science tətbiqlərinə dərindən nəzər salmağı təklif edir.

FlowingData:  Əgər məlumatların vizuallaşdırılması sizə maraqlıdırsa, bu bloq qızıl mədənidir. O, dataların yaradıcı və dərkedici şəkildə vizuallaşdırılması sənətini və elmini araşdırır.

Data Science sürətlə inkişaf edən bir sahədir və aktual qalmaq vacibdir. Bloqlar və onlayn kurslar bu sahədə öyrənmək və inkişaf etmək üçün çevik və əlçatan yoldur. İstər təməl bilik, istər qabaqcıl konsepsiyalar, istərsə də xüsusi bacarıqlar axtarırsınızsa, ehtiyaclarınıza uyğun resurslar mövcuddur.

Unutmayın ki, data science təkcə məzmunu istehlak etmək deyil; bu, öyrəndiklərinizi tətbiq etmək və davamlı olaraq sınaqdan keçirməkdir. Data science kursları və bloqlarına vaxt ayıraraq oxuyun. Zamanla siz dataya əsaslanan qərarlar qəbul etmək bacarıqlarına yiyələnəcəksiniz.

Coders praktiki məlumatlarla əhatələnmiş 5 aylıq data science kursu bu sahədə mütəxəssis olmaq istəyənlər üçün hazırlanmışdır. Data science kursumuza qoşularaq karyera yolunda bizimlə addımlayın.

DİGƏR XƏBƏRLƏR